Pri nas vam zamenjamo in centriramo pnevmatike na vaših osebnih, terenskih in dostavnih vozilih. Po naročilu vam nudimo različne znamke, dimenzije in modele letnih in zimskih pnevmatik. "Poskrbite, da se bo vaš jekleni konjiček zaustavil na vašo željo!"

Pri nas je mogoče naročiti letne in zimske pnevmatike znamk: Nokian, Bridgestone, Firestone, Good Year, Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop in Sava.

Montaža pnevmatik – visokokvalitetna menjava in montaža

Montaža pnevmatik je zahtevno delo, za katerega je najbolje, če ga prepustite strokovnjakom z ustrezno opremo, znanjem in izkušnjami. Pravilna montaža pnevmatik je pomembna za enakomerno obrabo tekalne plasti pnevmatik. Menjava in montaža pnevmatik morata biti opravljena kvalitetno, pri tem pa pomembno vlogo igra tudi centriranje pnevmatik.

Menjava pnevmatik je nujno potrebna za pravilno obrabo

Priporočljivo je, da menjava pnevmatik oziroma nova montaža poteka od sprednjih koles na zadnja. Takšna menjava pnevmatik se imenuje rotacija pnevmatik in zagotavlja enakomernejšo obrabo le-teh. Priporočamo, da je montaža pnevmatik opravljena po križnem X vzorcu. Takšna menjava pnevmatik natančneje pomeni, da pnevmatiki, ki sta na zadnji osi, vzporedno prestavimo na sprednjo os. Sprednji dve pnevmatiki iz sprednje pogonske osi pa prestavimo na zadnja platišča tako, da ostaneta na isti strani vozila. Izvedemo še centriranje pnevmatik in vaš avto je pripravljen.

Centriranje pnevmatik

Centriranje pnevmatik je za varnost v avtomobilu zelo pomembno. Neuravnoteženost pnevmatike povzroča vibracije, ki lahko povzročijo prezgodnjo in neenakomerno obrabo pnevmatik. Če pride do tega, je nujna menjava pnevmatik oz. montaža novih pnevmatik. Prav tako pa je centriranje pnevmatik pomembno, da ne pride do nepotrebne obrabe vzmetenja vašega avtomobila. Tudi prva montaža pnevmatik ali nova montaža po popravilu zahteva ponovno centriranje.

Potrebujete še več informacij? Pišite nam.

Delovni čas

Ponedeljek-petek: 7.00-15.00
Sobota, nedelja in prazniki: zaprto

Splošno

O podjetju
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontakt z nami

Avto Glinšek d.o.o.
Škale 35 b, 3320 Velenje
03 891 30 30
041 776 059
info@avto-glinsek.si